Design Elämäntapa Koriste

Vinkkejä sinulle sopivan kengän valitsemiseen

– Anna itsellesi tarpeeksi aikaa ostaa kävelykenkiäsi. Sinun täytyy kokeilla useita kenkäpareja ja kävellä kaupassa niissä. Älä kiirehdi tätä prosessia. Aika löytää, että tietyn tyyppinen kenkä satuttaa jalkojasi, on, kun olet vielä kaupassa.

– Pyydä myyjää mittaamaan jalkasi, jotta saat tarkan koon, varsinkin jos kenkäostoksista on kulunut jonkin aikaa. Kun kävelet kaupassa, tarkista, että kantapääsi pysyy tiukasti kengän sisällä ja että sinulla ei ole kipuja kävellessäsi.

– Kun yrität kenkää, voit tuntea kuinka kenkä sopii ajan mittaan. Toisin kuin nahkakengät, kävelykengät eivät yleensä venytä paikoissa, joissa ne ovat tiukat. Jos kengän osa hankautuu nilkaluuta vasten tai jos kenkä on liian tiukka varpaiden yli, etsi toinen pari kokeillaksesi.

– Etsi joustavaa kenkää. Kun kävelet, jalka taipuu kengän pohjassa, joten tarvitset jotain, joka taipuu jalkasi mukana. Pidä kenkää käsissäsi yhdellä kädellä varpaalla ja toisella kantapäässä. Katso, voitko taivuttaa kengän pohjaa edestakaisin käsissäsi. Jos kenkä ei liiku, sinun on jatkettava etsintää.

– Toinen tärkeä ominaisuus hyvälle kävelykengälle on vaimennus. Kävelyn aikana jalka osuu maahan tuhansia kertoja. On tärkeää, että jalkojesi alla on hyvä pehmuste. Tarkista pehmusteen rakenne ja varmista, että se kestää ajan mittaan.

– Jos aiot lenkkeillä ja kävellä, etsi kenkä, jota voidaan käyttää useampaan kuin yhteen tarkoitukseen. Cross-harjoittelukengät tai lenkkikengät sopivat hyvin kävelyyn, lenkkeilyyn ja juoksemiseen. Kysy myyjältä suosituksia tekemäsi toiminnan tyypin perusteella.

– Kun olet saanut kengän kotiin (tai jos tilaat kengän verkkokaupasta), kävele matolla vain jonkin aikaa, jotta voit varmistaa, että kenkä sopii sinulle ennen kuin on liian myöhäistä palauttaa kenkä. Laadukkaat kävelykengät eivät ole halpoja, joten on tärkeää varmistaa, että olet sijoittanut oikeaan kenkään, ennen kuin siirryt lohkoon ylös ja alas.

– Jos uudet kävelykengät on tarkoitettu kävelyharjoitteluihisi, pidä ne hyvässä kunnossa, jotta voit käyttää niitä vain harjoitusohjelmasi kanssa. Älä käytä niitä talon ympäri tai asioiden suorittamisen aikana, ja kengät kestävät paljon kauemmin.

Vastaa